Ei ole olemassa yhdenlaisia ahmimishäiriöisiä. Jaan tässä ahimishäiriöstä kärsivät kolmeen luokkaan ja vertaan heitä tupakoitsijoihin:

On tupakoitsijoita, jotka haluaisivat lopettaa tupakoinnin, mutta eivät vain ole löytäneet keinoa lopettaa.

Samalla tavalla on ahmijoita, jotka haluaisivat ahmimiskohtausten loppuvan, mutta he eivät vain ole löytäneet toimivaa keinoa lopettaa.

 

On tupakoitsijoita, jotka polttavat, vaikka tietävät, ettei se ole heille hyväksi. He jatkavat tupakointia hautaan saakka, koska haluavat jatkaa.

Samalla tavalla on ahmimishäiriöisiä, jotka tietävät, ettei ahmiminen ole heille hyväksi. He jatkavat silti ahmimista hautaan saakka, koska haluavat jatkaa. 

 

On myös tupakoitsijoita, jotka eivät halua lopettaa tupakointia, mutta lopettavat pakon edessä. Ehkä raskaaksitulon takia tai siksi, että todettiin keuhkosyöpä. 

Samalla tavalla on ahmimishäiriöisiä, jotka eivät halua lopettaa ahmimista, mutta jostain muusta syystä, kenties raskaaksitulon tai huonon terveydentilan takia heidän on lopetettava.

 

Entä sinä? Mihin ryhmään sinä kuulut? Haluatko sinä parantua? Ahmimisen lopettaminen pakon edessä on sekin yhtä hyvä syy lopettamiseen kuin mikä tahansa muukin. Jos kuitenkin päädyt siihen, että haluat jatkaa ahmimista seurauksista huolimatta, niin lopeta tämän blogin lukeminen ja jatka ahmimista. Paranemiseen tarvitaan nimittäin halu lopettaa ahmiminen.

 

Oma kokemukseni:

Minä halusin lopettaa ahmimisen. En halunnut lopettaa sitä tietenkään niinä hetkinä kun ahmin, mutta ahmimiskohtausten jälkeen ja niiden välillä minä halusin lopettaa. Toisaalta paraneminen pelotti. Ahmimishäiriöstä oli tullut minun bestikseni ja meillä oli oma salainen maailmamme. Joutuisin luopumaan bestiksestäni. Mielestäni täydellistä olisi ollut, jos ahmia olisi voinut ilman mitään seuraamuksia. Niin ei kuitenkaan ollut.

Päätin luopua salaisesta bestiksestäni, sillä se vei terveyteni, rahani ja aikaakin siihen kului liikaa. Lisäksi kilot alkoivat kertyä ikävästi vyötärölle ja puntarin lukemat nousivat hitaasti mutta varmasti.